Drøm dig ind i andre universer

Trænger du til at komme lidt væk fra dagligdagen? I en hverdag med arbejde, studie, familie og venner er det vigtigt, at man er i stand til at koble af en gang imellem. For nogle er noget af det, der virkelig virker, er at læse en bog, så man kan fordybe sig fuldstændig i karaktererne, der er med, men for andre er det helt uoverkommeligt og ikke noget, man lige sætter sig med. Et alternativ, som mange har fået øjnene op for gennem de senere år, er derfor lydbøger. Det kræver ikke andet end en telefon og et sæt høretelefoner, så du kan læne dig tilbage og lukke øjnene, mens du får læst en historie op.

Der er forskellige sider, der udbyder lydbøger. Biblioteket har en tjeneste, hvor du gratis kan låne forskellige lydbøger, men vil du gerne have et større udvalg er der forskellige firmaer, der tilbyder det. Her kan du få stort set alle bøger som lydbøger, du kan lytte til. Migogaalborg har alle de bedste lydbogstjenester, du kunne forestille dig at kigge på.

Forskellige genrer

Det er helt forskelligt, hvad man foretrækker at læse eller lytte til, og mens nogle gerne vil slå hjernen lidt fra, mens de lytter til en håbløs romantisk komedie, vil andre hellere lytte til en krimi, hvor man kan gætte med undervejs. Der er ingen regler for, hvad du skal lytte til, og du kan også sagtens skifte mellem genrerne. Nogle platforme har et udvalg, der dækker stort set alle genrer, mens andre har valgt at specialisere sig inden for en bestemt genre, hvor de har deres hovedudvalg.

Lydbøger kan høres over alt. Du kan sætte det på i bilradioen og høre det på vej til og fra arbejde, eller du kan lytte til historier sammen med dine børn, før I går i seng, som alternativ til fjernsynet.