Sådan vælger du den rigtige damecykel

Der er flere ting, du skal tage højde for, når du skal til at vælge din nye damecykel. Det kan være svært at finde rundt i, hvilke modeller der passer bedst, til netop dit behov. Derfor er der nogle overvejelser, som du kan gøre dig, inden du skal til at vælge din nye damecykel. Læs med her og få et par tips, til at vælge den helt rigtige cykel.

Hvad er dit formål med cyklen?

Inden du skal til at vælge din nye cykel, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvilket formål din nye damecykel skal tjene. Der findes mange forskellige slags cykler, og det er derfor vigtigt at du vælger en, som passer til netop dit behov.

Hvis du f.eks. skal ud på cykelstien og tilbagelægge mange kilometer, på din nye cykel, er det en god idé at vælge en racercykel med mange gear. Hvis du derimod bare skal bruge din nye damecykel til små ærinder og bykørsel, er det oplagt at vælge en komfortabel citybike.

Prøv dig frem hos en forhandler

Det anbefales at du prøver dig frem hos en forhandler, når du skal til at vælge din nye damecykel. Der findes efterhånden rigtig mange forhandlere af cykler, og du kan tilmed også spare en god del penge, ved at undersøge markedet først. Find damecykel på Bikeland.dk.

Skal din cykel bruges til at motionere?

Skal du bruge din nye damecykel til at motionere, er det oplagt at du vælger en mountainbike eller en racercykel, alt efter hvilket terræn du planlægger at køre i. Mountainbikes er bedre egnet til kørsel på ujævnt terræn, som f.eks. i en skov, hvorimod en racercykel er bedst til at køre længere distancer på cykelstien.

Hvilke gear skal jeg vælge?

En anden overvejelse du også skal gøre dig, er hvilke gear du ønsker på din cykel. Du kan både få damecykler med udvendige og indvendige gear. Indvendige gear er en del tungere at træde i end de udvendige, de kræver dog ikke ligeså meget vedligeholdelse som en cykel med udvendige gear.

En cykel med udvendige gear, er en del lettere at træde i, men kræver derimod lidt mere vedligeholdelse i form af smøring og justering, da de i større grad er udsat for vind og vejr. Det hele kommer altså an på hvad du foretrækker, og hvilke krav du har til cyklen.