Gardinerne er ikke ligegyldige – overvej lamelgardiner

Gardinerne er nok noget af det sidste, folk tænker på, når de indretter et rum. Men faktisk er det slet ikke trivielt, hvilke du ender med at hænge op. Valget af gardiner har både en betydning udadtil og indadtil. Persienner og mørklægningsgardiner udefra giver folk indtryk af, at du er meget privat, hvilket måske ikke er det, du ønsker at vise. Findes der gardiner, der er såvel funktionelle som flotte?

Børnesikrede lamelgardiner er et godt valg

Ja – ét bud kunne fx være lamelgardiner, du faktisk kan finde i børnesikrede varianter uden nogen kæde i bunden, og som du kan betjene med fastgjorte snore/kæder. Men uden kæde i bunden, vil lamellerne så ikke ende med at ligge lidt sjovt i forhold til hinanden? Nej, ikke hvis du vælger gardiner med indsvejsede bundvægte, der sørger for at holde lameller lige – igen uden brug af nogen kæde.

Lamelgardiner på mål til dit skråvindue

Du kan få lamelgardiner på mål, hvilket vil sige, at har du et skråvindue, så kan du sagtens finde en løsning med lameller i forskellige længder. Rullegardiner ville det være noget svære at få tilpasset eller designet, så de følger et skråvindues form. Af den årsag er lamelgardiner det oplagte valg i flere situationer. Ofte kan det dog være rart at se, hvordan de konkret virker i et rum, før du får nogen.

Se lamelgardiner med egne øjne i et showroom

Til det formål findes der showrooms at besøge, hvor du kan se med egne øjne, hvordan lamellerne leder lyset over i rummets modsatte side, og hvordan lamelgardiner gør det muligt at sidde inde og kigge ud, uden folk udenfor nødvendigvis har de samme gode vilkår for at kigge ind og se dig. Som du måske kan fornemme, er det ikke helt ligegyldigt, hvilke gardiner du ender med at vælge til stuen.