Skilsmisse? Sådan passer du på dig selv

slå op

Der kan ske en hel del slem mudderkastning, når det kommer til skilsmisse. Mange er gode til at give forholdet en chance til, resultatet er desværre nogle gange at det får så mange chancer at det går helt i stykker. Når et forhold er blevet udkørt på den måde, er det vigtigt at holde respekten for hindanden, men det kan være svært når så meget er gået i stykker.

Det er også særligt når det handler om et eller flere børn at kampen kan blive grov. Her er det vigtige at huske på at det er for at gøre krav på barnet, men det gør det selvfølgelig ikke i orden. Derfor kan det være en god ide at få vejledning i psykisk vold, sådan at man kan tackle de udfordringer der kommer så godt som muligt.

pige

Pas på dit barn

Selvom du er voksen, og er under pres, er din vigtigste opgave overfor dit barn at være, ja, netop en voksen. Derfor er det vigtigt at du forsøger at holde hovedet koldt når du står i debatten, eller når dit spørger ind. Her må du være så saglig som muligt for alles skyld. Det er ikke rart at være en del af en debat der ikke er ordentlig, og halvdelen af ansvaret ligger på dine skuldre. På den lange bane er det både det der er bedst for barnet, og noget der vil gavne dig i debatten. Den der har styringen i debatten er altid den der sidder ned, det giver også et udtryk at stabilitet og ansvar, at du kan håndtere omstændighederne. Dette er jo ting en dommer ønsker for et barn at have. Derfor vil det både komme til din og dit barns fordel, at du holder roen.

Stå imod psykisk vold

Det er svært at give god vejledning i psykisk vold, fordi det er en enormt svær situation at tackle. Det kan nemt give en følelse af mindreværd at blive talt hårdt til af en der kender en så godt, derfor kan det tære meget på en. Her er det vigtigt at gennemskue, at den der den mest pressede her, i virkeligheden er din partner, fordi de vover at tage sådan nogle forfærdelige metoder i brug. Ved selv at bevare roen, vil situationen hurtigt vise sig som det det er for jer begge, din partner der går i offensiven på en uetisk og usympatisk måde. Fra denne position, vil du kunne opfordre til en mere konstruktiv debat.

Opsøg den gode hjælp

Alt dette er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, og det er nemt at lade sig rive med, og stikke igen. Her er det godt at have en støtte og det er derfor det kun kan gøre noget godt at hyre vejledning i psykisk vold. Fordi volden ikke er fysisk, er den meget mere uhåndgribelig, derfor kan den være svær at tackle alene. Hyrer du en dygtig vejleder, vil du have mange gode afsæt for at gøre debatten mere sund, og dermed passe på dit eller dine børn.