Vigtigheden af en god hilsen

”Hej,” ”goddag,” ”hvad så?” En hilsen kan være rigtig mange ting, men vigtigst af alt skal den være god. En hilsen er ofte grundstenen til det første indtryk af en person, eller måden du opfatter mødet med en ven på. Derfor er det vigtigt, at vi forstår, at det rent faktisk er afgørende, at vores hilsen er god.

Du tænker nok, at du siger ”hej” til et utal af mennesker hver dag, og at de som sådan ikke lægger noget i det hej – men det bør vi gøre. Det enkelte ”hej” eller en anden form for hilsen sætter langt flere aftryk, end vi først lægger mærke til. Det forkerte ”hej”, eller endda bare det forkerte blik, kan faktisk helt ubevidst gå hen og ødelægge dagen for nogle.

Selvom vi egentlig godt ved, at en dårlig eller upersonlig hilsen af nogle faktisk kan blive taget meget tungt, ændrer det ikke på, at det stadig ikke er noget, vi går så meget op i. Denne kultur er én, vi bør ændre. Vi bør ikke være bange for at gøre noget ekstraordinært ud af en hilsen. En ballonhilsen; et blik, der fortæller, at du har savnet personen; eller bare et godt, gammeldags kram. Det er alle måder at vise på, at du virkelig går op i at sige hej til den anden person.

Der findes selvfølgelig nogle mere ekstreme måder end andre, men pointen i det hele er, at du ikke skal være bange for at gå det ekstra skridt for en person, som betyder noget for dig, eller en person, du først lige har mødt for den sags skyld.

Det ekstraordinære bliver husket

Som vi allerede har været inde på, siger vi ”hej” til et utal af mennesker hver eneste dag, og derfor er der også mange hilsner, som faktisk bare bliver glemt med det samme. Ingen vil glemmes, og derfor bør vi ikke være okay med, at vores hilsner blev glemt. Dette er igen en oplagt mulighed for, at vi skal gribe fat om det ekstraordinære og så bare kaste os ud i det. Den sjove ballonhilsen, den fine rose eller noget helt tredje – det er noget, som bliver husket og værdsat langt mere, end vi lige går og tror.

Det er vigtigt at huske, at en hilsen næsten ikke kan blive for meget, da den anden person bare vil føle, at du virkelig sætter pris på ham/hende. Derfor skal du endelig ikke være bange for at blive for meget – frygten bør derimod være at gøre for lidt.