Holdninger og årsager til barbering

Barbering af naturlig kønsbehåring er blot en af de ting, der ofte kan gå hen og blive et dilemma for den enkelte kvinde. Emnet bliver også ofte taget op til debat blandt kvinder og pigegrupper, og der er ofte delte og stærke meninger omkring det. Tit bliver barbering for kvinder og piger hævet op til noget meget større og vigtigere, end bare fjernelse af hår på ben, og hvad det i sin renhed jo blot er. På den anden side bør vi måske heller ikke undlade at diskutere emnet og anerkende det pres, især unge kvinder kan føle for både at til – og fravælge barbering af hår ben og resten af kroppen. Læs endelig med om emnet i følgende artikel.

Rigtig mange følger med strømmen

Når vi begynder at udvikle os i puberteten og resten af teenageårene, ved vi jo alle, at hårene på kroppen også begynder at gro i en vældig fart. Det gælder for piger og drenge i forskellige mængder. Oftest for kvinder begynder det at blive en ting at fjerne hårene især fra sine ben. Også kønsbehåring, hår under armene og på armene og så videre. Her har mange unge piger deres første møde med at stå fortvivlede over, hvad de selv skal gøre. Er det forkert med synlige hår? Skal jeg gøre det samme som lige dem? Hvad føler jeg selv for?

Rigtig mange vælger dog ikke at lytte nok til sidste mulighed, og følger strømmen. Frygten for at blive gjort grin med og være udenfor. Det er dog en hyppig tendens, og selvsikkerheden og modet vokser ofte med alderen. Selvom det er naturligt og almindeligt med usikkerheden i de første teenageår, vækker det hos mange ubehagelige minder fra den tid. De husker hvor tydeligt, de valgte at gå med strømmen og slet ikke mere efter selv. Følelsen af frygt og pres.

Hårvækst for kvinder er også tilladt

Kvinder må gøre præcis med deres kroppe, som de vil. Heldigvis er der de seneste år kommet en bredere enighed og forståelse for, at vi har lyst til at gøre forskelligt med fjernelsen af hår på vores kroppe. Det kan være så sårende, hvis folk er dumme og kommentere på ens hårvækst. Vi skal leve med frihed, og heldigvis er de fleste enige om det.

Døm ikke folk for deres personlige valg

På samme måde, må vi heller ikke dømme den anden vej. Det er simpelthen grotesk også at se ned på kvinder, der holder af at have hårene fjernet fra benene. Og alle andre steder på kroppen. Der kan i kedelige tilfælde også ske fordømmelse af kvinder og unge piger, der ikke vælger at lade håret gro. Her skal ingen skubbes ud af fællesskabet. Vi skal respektere hinandens forskelligheder.